Obec je na karanténní opatření připravená

Vláda ČR rozhodla o povinné čtrnáctidenní karanténě pro všechny, kteří se po 0.00 hodin 7.3.2020 vracejí z Itálie. Obec Líbeznice je na situaci připravená.<--break->

Vedení základní i mateřské školy po celou dobu prázdnin sledovalo průběh šíření infekce. Připravilo také preventivní opatření v podobě posílení dezinfekce na toaletách. Pro omluvu dětí, kterých se týká karanténa, stačí zpráva rodičů zaslaná prostřednictví systému Bakaláři nebo prostřednictvím mailu. Nebude třeba potvrzení lékaře. Karanténa se samozřejmě týká i učitelů, kteří pobývali v Itálii. Bude tedy větší počet suplovaných hodin.

Shrnujeme jednoduchá doporučení pro všechny, kteří se vracejí z dovolené v Itálii:

  •  Kontaktujte hned v pondělí praktického lékaře a v případě dětí také praktického lékaře pro děti a dorost! Pokud nepociťujete příznaky onemocnění, do ordinace zbytečně nechoďte, opravdu stačí telefonický či mailový kontakt. Na základě tohoto kontaktu vydá praktický lékař elektronickou neschopenku. Kontakty na lékaře v líbeznickém Zdravotním středisku najdete zde.
  • Pro zajištění potravin využijte nejlépe některou z dovážkových služeb či některý z internetových obchodů, využívejte bezhotovostních plateb, aby nemuselo dojít k přímému kontaktu s řidičem.
  • V případě, že byste potřebovali jakoukoli jinou pomoc, obraťte se na obecní policii – tel. č. 724112124 – toto číslo bude sloužit po celou dobu karantény jako kontaktní pro všechny typy žádostí o pomoc

Výňátek z textu "Mimořádného opatření" Ministerstva zdravotnictví ČR:

"S okamžitou platností se nařizuje všem osobám s trvalým pobytem v České republice, které se v období od 7. března 2020 navrátí z pobytu na území Itálie do České republiky, aby bezprostředně po návratu do České republiky oznámily tuto skutečnost svému praktickému lékaři, a to telefonicky nebo jiným vzdáleným způsobem (mobilní aplikace, e-mail, skype apod.), tedy bez osobního kontaktu.

Dále se nařizuje praktickým lékařům, aby u osob s trvalým pobytem v České republice, které se v období od 7. března 2020 navrátí z pobytu na území Itálie do České republiky, rozhodli o karanténě v délce 14 dnů."

Další informace můžete najít na oficiálních stránkách klíčových institucí:

www.mzcr.cz

http://www.khsstc.cz/